Backlinks krijgen en optimaliseren.

Backlinks zijn als het ware een fundament voor zoekmachine optimalisatie. Hoe meer kwalitatieve backlinks een webpagina heeft, hoe hoger de positie zal worden in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Hoe kan je dit dan optimaliseren?

linkbuilding

Stap 1: Check het aantal backlinks dat verwijzen naar jouw website

  • De eerste stap is een overzicht creëren van het huidig aantal backlinks dat naar jouw website verwijzen. Dit kan je heel makkelijk achterhalen door volgende SEO techniek toe te passen in Google & Yahoo: gebruik het commando link:mijndomein.be
  • Google en Yahoo laten het aantal backlinks zien inclusief het aantal links dat zij vonden op jouw website. Yahoo laat meer backlinks zien dan Google omdat Google enkel een selectie van de meeste belangrijke links.

Stap 2: Check de ankerteksten dat verwijzen naar jouw website

  • Een ankertekst van een link is de tekst dat een link bevat dat verwijst naar een andere webpagina. De ankerteksten dat verwerkt zijn in links naar jouw website hebben een geweldig grote impact op jouw positie in zoekmachines. Indien er veel andere sites naar jouw website verwijzen met de anker tekst: ‘smmarketing’ is de kans groot dat Google jouw website op de eerste pagina van de zoekresultaten zal laten verschijnen wanneer de zoekterm smmarketing wordt ingegeven.
  • Om na te gaan hoeveel ankerteksten er verwijzen naar jouw website, bezoek dan de pagina’s die worden weergegeven door bovenstaande zoektechniek ‘link:’ en zoek achter de link van jouw website op die website. Als de meeste populaire ankerteksten van jouw website weinig of geen gerichte zoekwoorden bevatten, moet je die bewerken, of laten bewerken door de webmasters van de andere sites.

Stap 3: Check de gelinkte pagina’s van jouw website

 

  • De pagina’s dat de meeste backlinks bevatten zijn de pagina’s dat het hoogste zullen ranken in zoekmachines. De homepage is vaak de meest gelinkte pagina. Om de pagina’s terug te vinden die het meest gelinkt zijn, analyseer de pagina’s die Google en Yahoo weergeven tijdens jouw backlink zoekopdracht. Indien jouw homepage toch niet de populairste is, maar een achterliggende pagina, dan kan je afleiden waarin de bezoekers het meeste interesse in vertoond hebben. En daar kan je meer uit halen dan je denkt.
  • Optimaliseren van backlinks is één van de meeste belangrijke zaken in SEO als je wil gaan voor een betere positie maar een tijdrovende zaak.
  • Als je dergelijke linkbuilding tools gebruikt kan je op een snellere manier de betere links voor jou terugvinden. Richt je op de juiste links, daardoor zal je betere resultaten kunnen boeken in minder tijd. Investeren in een betaalde linkbuild tool kan een goede zet zijn, en het zal jou veel tijd en moeite besparen, maar spendeer het geld op een wijze manier.